Festival Metronome Prague startuje za devět dní. Nabídne hvězdný program i jednu scénu v parku zdarma

Metronome Prague

14/6/2022

Nick Cave and the Bad Seeds, foto: Jason Williamson
Metronome Prague

14/6/2022

Dlouho očekávaný a dvakrát odložený pátý ročník největšího pražského hudebního a uměleckého festivalu rozezní už příští týden pražské Výstaviště. Návštěvníci se mohou těšit na české i světové hvězdy, tři dny zábavy a kultury a taky jedno velmi milé překvapení.

Na letošní ročník Metronome Prague, který odstartuje už za devět dní na Výstavišti Praha, míří světová kultovní jména, současné mezinárodní hudební hvězdy, koncertní speciály uznávaných českých interpretů a nově i hip-hop a elektronika. Tři dny nabité hudbou pro fanoušky zajistí australský zpěvák Nick Cave se skupinou The Bad Seeds, klasici elektronické hudby Underworld, americký zpěvák Beck, belgičtí pop-rockeři Balthazar, britské indie-popové duo Oh Wonder, britská rapperka Flohio nebo ukrajinská kapela Go_A a mnoho dalších tváří současného hudebního světa. Z českých jmen chystají svá vystoupení pro Metronome Tata Bojs, Mig 21, Lenny, Dan Bárta s Alicí, Lenka Dusilová, Čechomor, David Žbirka a Sunnbrella, Mňága a Žďorp nebo DJ Roxstar.

Pořadatelé pro letošní ročník festivalu slíbili různá překvapení. Patří mezi ně i nová možnost užít si skvělou hudbu bez nutnosti platit vstupné. Jedno z pódií – Tree Stage – totiž umístili tak, že jeho program posluchači uvidí a uslyší i z části Stromovky, tedy mimo oplocený prostor areálu. Tree Stage představí skvělý mix českých i zahraničních interpretů mnoha žánrů. Patří mezi ně třeba skladatelka elektronické hudby, zpěvačka a rapperka Annet X, anglická písničkářka Emily Burns, kapela Lanugo nebo původem slovenské, ale světově rozmáchlé duo Lash & Grey. Organizátoři tak chtějí nabídnout hudební zážitek i těm, pro které v současné komplikované ekonomické situaci představuje vstupenka příliš velkou investici nebo kteří se prostě chtějí zastavit jen na skok.

Metronome Prague je největší pražský hudební a umělecký festival. Jeho pátý ročník pořadatelé původně plánovali na rok 2020. Kvůli pandemii covidu-19 ho však byli nuceni přesunout na rok 2021 a z téhož důvodu nakonec až na letošek. Své fanoušky ale nenechali bez kulturních zážitků a během čekání na velký festival pro ně zorganizovali i s podporou Nadace PPF dva menší, ovšem stále se skvělým programem: Půlmetronome v září 2020 a Metronome Prague Warm Up 2021 přesně o rok později. Zároveň se podíleli na organizaci multižánrového festivalu Praha Září.

Vstupenky na Metronome Prague 2022 jsou stále v prodeji na www.metronome.cz.