Začal Svět knihy 2024. Podruhé s programovou sekcí pro knižní profesionály

Slavnostní zahájení Světa knihy Praha 2024, foto: Karel Cudlín

Svět knihy Praha

22/5/2024

Praha dnes – jako každý rok touto dobou – ožila literaturou. Až do neděle 26. 5. tu totiž probíhá mezinárodní festival Svět knihy. Jeho součástí je podruhé také programová sekce pro knižní profesionály Central and East European Book Market.

Platforma Central and East European Book Market už druhým rokem propojuje nakladatele, agentury, literární instituce a další profesionály z knižní branže, kteří se zajímají o literaturu a knižní trhy zemí střední a východní Evropy.

Minulý rok se do festivalového projektu zapojilo zhruba 30 zahraničních účastníků, letos jich organizátoři očekávají 60. Roste také počet nakladatelství, která CEE Book Market navštíví. Loni jich bylo 10, teď jich má být 48. Mezi lidmi z literární branže je v rámci letošního 29. ročníku Světa knihy naplánováno 200 schůzek.

Podpořený projekt

Svět knihy 2024

Mimo jiné díky naší podpoře se industry sekce Světa knihy mohla velmi rychle posunout takřka z nuly na světovou profesionální úroveň. Stává se tak silnou platformou, která nás bude moci se ctí zastupovat na největším knižním veletrhu světa Frankfurter Buchmesse, kde bude Česká republika v roce 2026 čestným hostem.